Actie gevraagd voor gebruikers anonieme API key

Zoals u wellicht opgemerkt heeft is de anonieme API key voorzien van een datum waarop deze maximaal gebruikt kan worden. De datum van de API key die in gebruik was is inmiddels verstreken op 25 mei 2021.

Er is een nieuwe API key beschikbaar gemaakt en te vinden via de volgende link: https://developer.dataplatform.knmi.nl/get-started. We willen iedereen die gebruik maakt van de verlopen API key vragen om zo snel mogelijk over te stappen naar de nieuwe key.

Op 1 juli 2021 verwijderen we de verlopen anonieme API key.

Wij raden aan een geregistreerde API key te gebruiken wanneer u een script heeft draaien met de anonieme API key. Deze API key kunt u onbeperkt (binnen de gestelde "rate limit" en "quota") gebruiken en hoeft u niet de "rate limit" en "quota" te delen met anderen. Daarnaast zal de geregistreerde API key niet verlopen waardoor uw applicatie niet afhankelijk is van de levenscyclus van de anonieme API key. Als u geregistreerd bent, kunt u ook een API key aanvragen voor een specifieke dataset om nog meer ruimte te krijgen.

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben, maar mocht u toch nog vragen hebben stuur ons dan een mail (opendata@knmi.nl).