API workshop 2023

Op woensdag 22 november 2023 organiseren wij de KNMI Data Platform API workshop. Op deze dag, bedoeld voor iedereen die KNMI-data gebruikt of gaat gebruiken, maakt u kennis met de API's die het Data Platform te bieden heeft. Ook is er volop gelegenheid om uw wensen rondom KNMI-datavoorziening en API-ontwikkelingen met ons te delen. De dag is praktijkgericht en vooral gericht op softwareontwikkelaars en onderzoekers die gebruik maken van KNMI-data. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier (verplicht, beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Programma

09.00 - 09.30   Registratie en koffie
09.30 - 10.00   Introductie
10.00 - 10.50   Workshops ronde 1 
10.50 - 11.00   Koffiepauze
11.00 - 11.50   Workshops ronde 2
12.00 - 12.30   Demonstratie use case
12.30 - 13.00   Lunch 
13.00 - 14.00   Raadpleeg onze Data Dokters

Tijdens de sessie ‘Raadpleeg onze Data Dokters’ kunt u onze klimaat- en meteorologische experts specifieke vragen stellen over hoe u KNMI-gegevens kunt gebruiken om uw meteorologische en klimaatgerelateerde vragen te beantwoorden. Om ons in staat te stellen deze sessie voor te bereiden, kunt u via het inschrijfformulier alvast een vraag doorgeven.

Workshops

Workshops 2023

Open Data API 

Bestanden ophalen en bekijken via de Open Data API, inclusief de recentelijk toegevoegde sorteer functionaliteit

EDR API 

Gebruik onze nieuwe API om datasets in ruimte en tijd te queryen en deze op te halen als JSON-data

WMS API 

Haal gevisualiseerde map data op via onze Web Mapping Service API

Notification Service 

Gebruik het MQTT protocol (Pub/Sub) om te abonneren op data en krijg bericht bij updates en nieuwe data

GeoWeb 

Gebruik maken van GeoWeb en GeoWeb componenten om meteo data te visualiseren

Future KDP 

Bespreek je wensen voor de toekomst van het KNMI Data Platform

Praktische informatie

De dag vindt plaats in De Bilt, Utrecht, is gratis toegankelijk en lunch wordt verzorgd. De workshops zullen in het Engels zijn. Voor deelname aan een workshop dient u een laptop mee te nemen. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier (verplicht, beperkt aantal plaatsen beschikbaar).