dp3: Wolkenmasker

De wolkenmaskerafbeelding bevat een wolkenmasker conform de SAF NWC-wolkmaskercategorieën op basis van de SEVIRI-waarnemingen.

De afbeelding van het wolkenmasker bevat een wolkenmasker conform het SAF NWC-wolkenmasker categorieën op basis van de SEVIRI-observaties. Het wolkenmasker (CMa), ontwikkeld binnen de SAF NWC-context, heeft tot doel nowcasting-toepassingen te ondersteunen, en bovendien de remotesensing van continentale en oceanische oppervlakken.

Met de CMa kunnen wolkenvrije gebieden worden geïdentificeerd waar andere producten (totale of laag neerslagbare water-, land- of zeeoppervlaktetemperaturen, afbakening van sneeuw / ijsbedekking) kunnen worden berekend. Het maakt het ook mogelijk om bewolkte gebieden te identificeren waar andere producten (wolkensoorten en wolkentop temperatuur / hoogte) kunnen worden afgeleid.

Het centrale doel van de CMa is daarom om alle wolkvrije pixels in een satellietscène af te bakenen met een hoge betrouwbaarheid. Daarnaast geeft het product informatie over de aanwezigheid van sneeuw / zeeijs, stofwolken en vulkanische pluimen. Exacte details van de producten zijn te vinden op de SAF NWC-website.

Technische gegevens

  • Productnaam: remote/satellite/cmask/saf/eur/15m/hdf5/
  • Resolutie: bij MSG-pixelresolutie
  • Projectie: satellietweergave
  • Bestandsgrootte: 250 KB (464 x 928 pixels)
  • Bestandsformaat: hdf5
  • Beschikbaar: elke 15 minuten, ongeveer 15 minuten na observatietijd
  • Voorbeelden van bestandsnamen: SAFNWC_MSG2_CMa__201005250815_Netherlands_.h5

Algemene gebruiksvoorwaarden

Het KNMI bezit de eigendomsrechten en intellectuele eigendomsrechten op producten geproduceerd door KNMI. Toegang tot, en het recht om dit product te gebruiken, hebben niet het effect van overdracht van dergelijke rechten. Het product kan worden gebruikt voor alle doeleinden die niet in strijdigheid zijn met Nederlands recht. Als dit product in de originele versie beschikbaar wordt gesteld aan een derde partij, of in een vorm waarin het originele product een groot deel uitmaakt van of / en gemakkelijk herkenbaar is, wordt verwezen naar het KNMI. Deze referentie moet gemakkelijk herkenbaar zijn.

Jaarlijkse licentiekosten

Geen

Jaarlijkse verstrekkingkosten

Dataproductie / ftp-servicewaarden van € 3149,51