Over Ons

Wie we zijn

Het KNMI Dataplatform is onderdeel van het KNMI, het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Eén van de kernactiviteiten van het KNMI (als zorgplicht namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat) is het genereren van meteorologische informatie. Deze informatie wordt in nationaal en internationaal verband ingewonnen ten behoeve van de veiligheidstaak en om bijvoorbeeld het klimaat te monitoren en ontwikkelingen te verkennen.

Deze gegevens zijn vervolgens door organisaties/bedrijven voor hergebruik beschikbaar. Zonder condities, zonder beperkingen. In beginsel op basis van Creative Common licenties. De KNMI Catalogus geeft een overzicht van wat beschikbaar is en deze is direct gekoppeld aan het dataregister van de Nederlandse Overheid.

KNMI Dataplatform in ontwikkeling: routekaart 2020

Voor 2020 ligt de belangrijkste focus op het verder ontwikkelen van API's om de toegang tot KNMI-gegevens te optimaliseren, voor alle vormen van gebruik (Open Data, SLA gebruikers). Gedacht wordt nu aan API’s per data domein (bijvoorbeeld radar, model, seismologie).

Houd er rekening mee dat KDP voortdurend in ontwikkeling is, met als doel de services voor onze gebruikers te verbeteren. Ons doel is om alleen functionaliteit te ontwikkelen die echt nodig is voor onze gebruikers. Feedback wordt daarom op prijs gesteld! U kunt ons bereiken via e-mail (dataservices@knmi.nl).