Anonieme API key 2021 wordt verwijderd

In een eerder nieuwsbericht hebben wij aangegeven dat een 'oude' anonieme API key verwijderd zou worden op 1 juli 2021. Vanwege technische complicaties is dit eerder niet goed gelukt en gaan wij dit opnieuw proberen.

Per 1 maart 2022 wordt de 'oude' anonieme API key nogmaals verwijderd. Mocht u nog niet overgestapt zijn dan kunt u dit nu doen.

Wij raden u aan een geregistreerde API key te gebruiken wanneer u een script heeft draaien met de anonieme API key. Deze API key kunt u onbeperkt (binnen de gestelde "rate limit" en "quota") gebruiken en hoeft u niet de "rate limit" en "quota" te delen met anderen. Daarnaast zal de geregistreerde API key niet verlopen waardoor uw applicatie niet afhankelijk is van de levenscyclus van de anonieme API key.

Meer informatie over de nieuwe API key vindt u via de link hieronder of u kunt contact met ons opnemen via opendata@knmi.nl.

https://developer.dataplatform.knmi.nl/get-started