Nieuwsbrief januari 2024

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij het KNMI Data Platform (KDP). In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor een extra API workshop voor KNMI Data Platform op 24 januari 2024 en de nieuwe datasets die zijn gepubliceerd op KDP

Extra API workshop voor KNMI Data Platform

Op woensdag 24 januari 2024 organiseren wij de KNMI Data Platform API workshop. Op deze dag, bedoeld voor iedereen die KNMI-data gebruikt of gaat gebruiken, maakt u kennis met de API's die het Data Platform te bieden heeft. Ook is er volop gelegenheid om uw wensen rondom KNMI-datavoorziening en API-ontwikkelingen met ons te delen. De dag is praktijkgericht en vooral gericht op softwareontwikkelaars en onderzoekers die gebruik maken van KNMI-data. 

De ochtend is opgedeeld in twee parallelsessies waarin u twee keer een workshop naar keuze kan volgen. De onderwerpen die aan bod komen zijn onze Open Data API, de nieuwe EDR API, de WMS API, de Notification Service en het gebruik van GeoWeb componenten. Zie hier het volledige programma voor meer informatie.  

De dag vindt plaats in De Bilt, is gratis toegankelijk en lunch wordt verzorgd. De workshops worden in het Engels gegeven. Voor deelname aan een workshop dient u een laptop mee te nemen. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier (verplicht, beperkt aantal plaatsen beschikbaar). 

API workshop januari 2024

Nieuwe datasets op KDP

Het KNMI Data Platform wordt continu bijgewerkt en in deze periode zijn er nieuwe datasets en nieuwe versies van datasets gepubliceerd.

Nieuwe datasets beschikbaar op KDP
Nieuwe datasets Omschrijving
KNMI’23 climate scenario data binnen Nederlande grenzen RACMO v2.3 output op een gebruiksvriendelijke manier gemapped op een regelmatig geografisch lat/lon rooster.
KNMI’23 climate scenario data RACMO v2.3 output op een gebruiksvriendelijke manier gemapped op een regelmatig geografisch lat/lon rooster. Deze versie bevat ook waardes buiten de Nederlandse grenzen.
KNMI'23 climate scenario data voor rivierafvoeren RACMO v2.3 output, met de gegevens die door Deltares zijn gebruikt om de rivier afvoeren te berekenen
Hoogtewinden Hoogtewinden en Pasquill stabiliteitsklasse
3D radar composite Realtime 3D radar composite die een groot gebied boven Nederland en de directe omgeving bestrijkt
Nieuwe versies beschikbaar op KDP
Dataset met nieuwe versie Omschrijving Reden nieuwe versie
CellWarn CellWarn - convectie tracking & risicoanalyse Technische verbeteringen

Colofon

Grafische vormgeving: Rijksoverheid

Inhoud: KNMI Open Data team

Op logo's berust copyright van betreffende organisatie